uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Strategisk kommunikation i förändringsprocesser
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Social Sciences, Department of Information Science.
2008 (Swedish)In: Kommunikation i förändringsprocesser, Malmö: Liber , 2008, 240- p.Chapter in book (Other (popular science, discussion, etc.))
Abstract [sv]

Förändringar i organisationer genomförs allt oftare. Samtidigt visar forskning att kommunikationen har en avgörande betydelse för att förändringar ska lyckas.

Varje förändring är unik och ställer särskilda krav på kommunikationen. Men det finns kunskaper och idéer som är gångbara och viktiga att ha med sig i alla förändringsarbeten. I vilken fas bör man till exempel läga mest krut på kommunikationen? Vilka typer av buskap är viktigast i olika faser? Vilka kommunikationsroller bör olika aktörer ha under olika skeden i en förändring? Dessa och många andra frågor får svar i boken.

Boken bygger på resultaten av ett forksningsprojekt om förändringarbeten inom Astra Zeneca, Eon och SCA. Den visar att den interna kommunikationen under en förändring är en komplex process som kräver kunskap och planering. Författarna utvecklar i boken nya modeller och riktlinjer för kommunikation vid förändringar. Den ger exempel och erfarenheter från de tre företagen samt praktiska råd och rekommendationer som bygger på teorier och forskning.

Place, publisher, year, edition, pages
Malmö: Liber , 2008. 240- p.
Keyword [sv]
internkommunikation
National Category
Media and Communications
Research subject
Media and Communication Studies
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-85792ISBN: 978-91-47-08885-0OAI: oai:DiVA.org:uu-85792DiVA: diva2:114286
Projects
Kommunikation i förändringsprocesser
Available from: 2008-11-11 Created: 2008-11-11 Last updated: 2013-08-19

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Monstad, Therese
By organisation
Department of Information Science
Media and Communications

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 822 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link