uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Det våras för kundtidningen en studie av Mersmak och Buffé
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
2004 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

A1152

Problemområde: I vilken utsträckning lyckas ICA och Coop kommunicera budskap och värderingar till kunder och medlemmar genom kundtidningarna Buffé och Mersmak? Uppfattar mottagaren meddelandet på det sätt som sändaren önskar?

Syfte: Vi avser studera huruvida kommunikationsmålen har uppnåtts, dvs. om budskap och värderingar uppfattas av läsarna genom tidningarna Buffé och Mersmak på det sätt som avses med dem.

Teori och modell: Vi har utgått ifrån grundläggande teori som behandlar kommunikation och mer specifikt marknadskommunikation. Utifrån en kommunikationsmodell har vi studerat huruvida ICA och Coop kommunicerat budskap och värderingar.

Metod: Tre metoder har använts för att samla in data. Genom intervjuer(kvalitativ), textanalyser(kvalitativ) samt enkätundersökningar(kvantitativ) har vi analyserat insamlad data utifrån ett kommunikationsperspektiv.

Resultat: Vi har funnit att båda ICA och Coop har lyckats väl med att förmedla sina budskap och värderingar och därmed uppnått kommunikationsmålen.

Place, publisher, year, edition, pages
Uppsala: Företagsekonomiska institutionen , 2004.
Keyword [sv]
kundtidning, kommunikation, marknadskommunikation, budskap och
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-6820OAI: oai:DiVA.org:uu-6820DiVA: diva2:130857
Uppsok
samhälle/juridik
Supervisors
Available from: 2006-04-05 Created: 2006-04-05

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Business Studies
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 180 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link