uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Värdering av fotbollsspelare i Sverige: -En handel med kontrakt
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
2005 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Vi har undersökt hur fotbollskklubbar i Sverige redovisar spelarvärde. Vidare har vi undersökt hur en spelare värderas och varför det handlas med spelarkontrakt. För att få svar på dessa frågor har vi tittat på årsredovisningar för fem klubbar och intervjuat anställda på Svenska fotbollsförbundet. Vi har kommit fram till att klubbar endast redovisar förvärvat spelarvärde och att dessa regler är i enlighet med Redovisningsrådets rekommendationer. Dagens handel med spelare omfördelar pengar till de klubbar som är duktiga på att utbilda spelare. Frågan om varför det började handlas med spelare kan vi inte med säkerhet svara på. Vi har dock en teori som bygger på att restriktioner mot klubbyte kunde avhjälpas med pengar. Som en följd av den osäkerhet som är förknippad med spelarhandel har några av de undersökta klubbarna bildat riskkapitalbolag för att slippa drabbas direkt av ekonomiska felsatsningar.

Place, publisher, year, edition, pages
Uppsala: Företagsekonomiska institutionen , 2005. , 34 p.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-7707OAI: oai:DiVA.org:uu-7707DiVA: diva2:131343
Uppsok
samhälle/juridik
Supervisors
Available from: 2007-02-27 Created: 2007-02-27

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Business Studies
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 261 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link