uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Ligand Tracer Fluoro - En lysande innovation?
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
2008 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Ridgeview Instruments AB är ett bioteknikföretag som grundades 2005. Idag tillverkar och säljer de instrumentet LigandTracer vars mätningar baseras på radioaktivitet. För att bredda marknaden har de bestämt sig för att lansera ytterligare ett instrument baserat på fluorescens, LigandTracer Fluoro. Syftet med denna studie är att undersöka den nya kundmarknaden och deras syn på alternativa finansieringslösningar. För att uppnå detta har Andberg och Eliassons (2005) målgruppsanalys och Rogers (1995) beslutsprocess för innovationer, i kombination med Jobbers (2001) Marknadsföringsorienterade prisstrategi använts. Data har erhållits genom kvalitativa intervjuer, information från Ridgeview Instruments AB samt sökningar på Internet för att hitta respondenter. Efter studien har vi kommit fram till att beslutsprocessen hos företag är snabbare och mindre byråkratisk än hos universitet och att inställningen till alternativa finansieringsläsningar är positiv men att det i dagens läge föredras att köpa hela instrumentet eller kontraktsjobb. Ytterligare ett resultat av studien är att marknaden idag inte är mogen för alternativa finansieringslösningar, men det kommer dock bli mer aktuellt med sådana i framtiden.

Place, publisher, year, edition, pages
Uppsala: Företagsekonomiska institutionen , 2008. , 55 p.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-9508OAI: oai:DiVA.org:uu-9508DiVA: diva2:132380
Presentation
2008-06-02, Ekonomikum, Uppsala, 13:00
Uppsok
samhälle/juridik
Supervisors
Available from: 2008-11-30 Created: 2008-11-30

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Business Studies
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 225 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link