uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Risker med IT-system vid revision
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
Uppsala University, Humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
Responsible organisation
2008 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [en]

I det moderna företaget har IT-system i växande utsträckning kommit att bli en avgörande faktor för hur arbetet organiseras. IT-system införs för att skapa, behandla, lagra och kommunicera information. Rätt implementerat leder det till förbättringar för organisationen och att medarbetare kan utföra sitt arbete på ett effektivare sätt. IT-systemen medför dock också en rad risker. Som granskande revisor måste man ta hänsyn till det vid revision. Syftet med denna studie är att undersöka vilka risker IT-system medför vid revision, varför de finns och hur de kan hanteras.

För att genomföra denna undersökning har vi gjort fem personliga intervjuer med specialiserade IT-revisorer eftersom de specifikt arbetar med att riskbedöma IT-system. Intervjuunderlaget byggde på öppna frågor för att på så sätt ge utrymme för subjektiva och opåverkade svar.

Resultatet av vår studie visar att risker med IT-system vid revision främst kan härledas till bristande IT-mognad hos klienter, bristande kompetens bland revisorer samt outsourcing av IT-system. En gemensam faktor för de tre är bristande kunskap och det är enligt oss viktigt att man arbetar aktivt för att minska den.

Place, publisher, year, edition, pages
Uppsala: Företagsekonomiska institutionen , 2008. , 32 p.
Keyword [sv]
it-revision, it-risker
National Category
Economics and Business
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-88806OAI: oai:DiVA.org:uu-88806DiVA: diva2:159113
Presentation
(English)
Uppsok
samhälle/juridik
Supervisors
Available from: 2009-03-10 Created: 2004-01-01 Last updated: 2009-03-10Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Business Studies
Economics and Business

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 186 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link