uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Trendföljande förvaltning: Ett modellskapande
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
2005 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Trendföljande förvaltning är en reaktiv förvaltningsstrategi som handlar på befintliga pristrender. När en pristrend är bekräftad tas en position i värdepappret i fråga. Är trenden positiv köps en position och är trenden negativ sker en blankning. Tackvare att förvaltningen tillåter blankning kan marknaden exploateras även i ett normalt negativt investeringsklimat. Trendföljande förvaltare har lyckats generera hög avkastning under perioder då aktiemarknaden har varit både upp och ned. Vad som är trendföljande förvaltning är inte helt självklart, trading sättet är ringa utbrett och vilka regler som används står inte helt klart. Denna uppsats fokuserar på att redogöra för den teori som ligger till grund för trendföljande förvaltning. Utifrån denna teori och befintlig forskning gällande riskhantering och tradingregler har en modell skapats som ska ligga som grund till för en undersökande Duppsats. Modellen definierar när en trend startar och när den slutar, den bestämmer storleken på varje affär och hanterar risken genom att sätta stoppnivåer. Modellen är tänkt att testas för att utreda huruvida det går att applicera tradingreglerna på historiska prisdata i vinstsyfte.

Place, publisher, year, edition, pages
2005.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-101113OAI: oai:DiVA.org:uu-101113DiVA: diva2:211844
Presentation
(English)
Uppsok
samhälle/juridik
Supervisors
Available from: 2009-04-19 Created: 2009-04-19 Last updated: 2009-04-19Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Business Studies
Business Administration

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 268 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link