uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Undervisning för social hållbar utveckling?: En studie av bolivianska lärares tankar om undervisning i relation till idén om social hållbar utveckling
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Educational Sciences, Department of Education.
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Educational Sciences, Department of Education.
2010 (Swedish)Independent thesis Advanced level (professional degree), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Denna kvalitativa studie genomfördes på olika grundskolor i Bolivia genom intervjuer med en grupp utvalda lärare. Syftet med studien är att undersöka utifrån de bolivianska lärarnas utsagor om de i sin undervisning skapar förutsättningar för en social hållbar utveckling samt att utifrån deras utsagor identifiera möjligheter och hinder i undervisningen. Vi undersöker närmare om undervisningen bidrar till reproduktion eller förändring av rådande samhällsförhållanden. Vidare vill vi undersöka om det finns skillnader i lärares utsagor mellan de som arbetar på skolor som får stöd av hjälporganisationer och de lärare som arbetar på skolor som inte får stöd av hjälporganisationer.Vi finner utifrån lärarnas utsagor både möjligheter och hinder som lärarna har att förhålla sig till i undervisningen, likväl hos de lärare som arbetar på skolor med stöd av hjälporganisation som de som arbetar på skolor utan stöd av hjälporganisation. Dessutom kan vi urskilja från utsagorna att hjälporganisationernas arbeten kan påverka lärarnas undervisning i en positiv riktning. Vi kan dra slutsatsen att samhällsförhållanden samt rådande beteendemönster både reproduceras och motverkas i lärarnas undervisning.

Place, publisher, year, edition, pages
2010.
Keyword [sv]
Undervisning, Bolivia
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-146944Local ID: 2010ht4700OAI: oai:DiVA.org:uu-146944DiVA: diva2:399337
Uppsok
Social and Behavioural Science, Law
Supervisors
Examiners
Available from: 2011-02-22 Created: 2011-02-21 Last updated: 2011-02-22Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Education

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 145 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link