uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Handbok i att använda ICF och ICF-CY:
Uppsala University, Disciplinary Domain of Medicine and Pharmacy, Faculty of Medicine, Department of Public Health and Caring Sciences, Research in Habilitation and Disability.
Hälsohögskolan, Högskolan i Jönköping. (CHILD)
2011 (Swedish)Collection (editor) (Other academic)
Abstract [sv]

Det har hittills saknats en bok för alla som vill lära sig mer om ICF (International Classification of Functioning, Disability and Health) och dess barn och ungdomsversion ICF-CY. Boken vänder sig til olika grupper av läsare och är däför indelad i tre nivåer beroende på vilket djup av information man söker. En grupp läsare är de som vill ha en introduktion till vad ICF är för att sen kanske använda den som en tankemodell. En annan grupp är de som beslutat sig för att verkligen förstå ICF som klassifikation med struktur och språk. En tredje grupp läsare är de som vill lära sig att "koda information enligt ICF" i exempelvis forskning. Oavsett vilken grupp man tillhör så behöver man veta hur ICF är uppbyggd och hur den kan användas i olika situationer. Vi hoppas att denna handbok ska möta alla dessa behov. I boken har läsaren möjlighet att själv pröva ICF och läsa hur andra gjort. Läsarens befattning, förkunskaper, yrke och verksamhet kan variera, liksom vad man studerar. Tillsammans har bokens elva författare gedigen praktisk erfarenhet av att använda ICF och ICF-CY samt specialiserad erfarenhet av att utveckla och pröva användbarheten av ICF och ICF-CY, bland annat på uppdrag av Världshälsoorganisationen, WHO.

Place, publisher, year, edition, pages
Stockholm: Studentlitteratur , 2011. , 210 p.
National Category
Medical and Health Sciences
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-152028ISBN: 978-91-44-05637-1OAI: oai:DiVA.org:uu-152028DiVA: diva2:412160
Available from: 2011-05-05 Created: 2011-04-20 Last updated: 2011-05-17Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Pless, Mia
By organisation
Research in Habilitation and Disability
Medical and Health Sciences

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 388 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link