uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
"Hur gick det till när ni lade ner församlingens distriktskyrka?": En jämförande studie av en förändringsprocess i fyra församlingar
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Educational Sciences, Department of Education.
2010 (Swedish)Independent thesis Advanced level (degree of Master (One Year)), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Den övergripande frågeställningen för denna uppsats är vilka motiv och hinder som funnits för nedläggning av tre församlingars distriktskyrkor.

Syftet är att i en jämförande studie av fyra församlingar belysa likheter och skillnader i dessa församlingars förändringsprocess.

Studien är en fallstudieliknande undersökning och där information främst har samlats in genom semistrukturerade intervjuer i vilka tre kyrkoherdar och en komminister från fyra församlingar fått berätta om hur nedläggningen av distriktskyrkorna gått till, respektive inte skett.

Informationen som framkom i intervjuerna har sedan jämförts utifrån begreppen; drivkrafter, innehåll och omfattning, kontext och process.

Studien visar att hur byggandet av maktbas och hur stor maktbasen är inför en förändring är av betydelse för förändringsprocessens utveckling och hur hinder kan hanteras.

Place, publisher, year, edition, pages
2010. , 37 p.
National Category
Pedagogy
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-199834OAI: oai:DiVA.org:uu-199834DiVA: diva2:621625
Subject / course
Pedagogiskt ledarskap
Educational program
Magisterprogram i ledarskap
Supervisors
Available from: 2013-05-16 Created: 2013-05-16 Last updated: 2013-05-16Bibliographically approved

Open Access in DiVA

No full text

By organisation
Department of Education
Pedagogy

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 184 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link