uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Mobil teknik och mobilt lärande: ett stöd för skola och vård för effektvisering av lärandet och arbete
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Social Sciences, Department of Information Science. Data- och systemvetenskap.
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Social Sciences, Department of Information Science. Data- och systemvetenskap.
Responsible organisation
2006 (Swedish)Report (Other (popular science, discussion, etc.))
Abstract [en]

Mobilitet hos människor har ökat inom många områden i och med utvecklingen och framväxten av den mobila teknologin. Ett av de områden som har blivit påverkat av denna tekniska utveckling är lärande och utbildning både inom arbetslivet och inom skolvärlden. Idag beräknas många yrkeskategorier tillbringa mer än halva sin arbetstid utanför arbetsplatsen. Antalet abonnenter som har tillgång till trådlöst Internet förväntas öka lavinartat under det närmaste decenniet. Digital information och inlärningsmaterial ryms redan nu i våra fickor och vi har möjlighet att koppla upp oss mot varandra och kommunicera oavsett plats och tidpunkt.

Syftet med rapporten är att presentera de olika formerna av lärande, dvs. distanslärande, elektroniskt lärande och mobilt lärande. Betoningen i detta arbete är på den sistnämnda lärandeformen, mobilt lärande. En jämförelse mellan mobilt lärande och livslångt lärande genomförs och likheterna mellan dessa diskuteras. Syftet är också att diskutera användningen av mobilteknik och mobilt lärande inom utbildningsväsendet och vården i syfte att effektivisera lärandet, kommunikation, kunskapshantering och arbete. Detta för att kunna införa och uppnå en optimal form av livslångt mobilt lärande och mobilt arbete i våra skolor och inom arbetsplatser med hjälp av den nya tekniken.

Place, publisher, year, edition, pages
Forsknings- och utvecklingsinstitutet Virtuella Lärmiljöer, Uppsala , 2006.
Keyword [en]
mobil teknik, mobilt lärande, livslångt lärande, mobilt lärande inom utbildningsväsende och vård
National Category
Information Science Pedagogy
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-213773OAI: oai:DiVA.org:uu-213773DiVA: diva2:683448
Available from: 2014-01-03 Created: 2014-01-03 Last updated: 2014-01-03

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Edman, Anneli
By organisation
Department of Information Science
Information SciencePedagogy

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

Total: 270 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link