uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Att hantera osäkerheter vid val av leverantör i öppen innovation
Chalmers Tekniska Högskola.
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
2016 (Swedish)In: Öppen innovation i teori och praktik / [ed] Lakemond, N. & Tell, F., Studentlitteratur, 2016, 125-138 p.Chapter in book (Other academic)
Abstract [sv]

Öppen innovation innebär att företag står inför valet av olika partner att samarbeta med. Ofta kan leverantörer vara en viktig partner i öppen innovation. I detta kapitel diskuteras vilka avvägningar som kan behöva göras vid val av leverantör

till utvecklingssamarbeten och hur osäkerheter – teknologiska, kommersiella, organisatoriska och sociala – kan påverka detta val. Utifrån en fallstudie av utvecklingen av ett energilager visas i kapitlet hur dessa typer av osäkerhet kan påverka i utvärderingen av potentiella leverantörer i samarbeten som kännetecknas av öppen innovation. Kapitlet visar att osäkerhet behöver hanteras i kontexten av öppen innovation och att denna hantering med fördel sker i en tidig fas av projektet, under utvärderingen av möjliga leverantörer. Det ökar möjligheten för inköpande företag att fokusera på de förmågor som är viktiga för det specifika samarbetet i öppen innovation och möjligheten att undvika obehagliga överraskningar.

Place, publisher, year, edition, pages
Studentlitteratur, 2016. 125-138 p.
National Category
Social Sciences
Research subject
Business Studies
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-282443ISBN: 978-91-44-11242-8OAI: oai:DiVA.org:uu-282443DiVA: diva2:917065
Available from: 2016-04-05 Created: 2016-04-05 Last updated: 2016-04-05

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Tell, Fredrik
By organisation
Department of Business Studies
Social Sciences

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar

Total: 51 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link