uu.seUppsala University Publications
Change search
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link
Öppen innovation på vid gavel?
Linköpings universitet.
Uppsala University, Disciplinary Domain of Humanities and Social Sciences, Faculty of Social Sciences, Department of Business Studies.
2016 (Swedish)In: Öppen innovation i teori och praktik / [ed] Lakemond, N. & Tell, F., Studentlitteratur, 2016, 285-297 p.Chapter in book (Other academic)
Abstract [sv]

Denna bok ger många exempel på att ledare i olika typer av organisationer ser att de kan dra nytta av innovation som sker utanför organisationens gränser. Dessutom har en del företag i ökad grad lyckats generera vinster genom att utnyttja sitt intellektuella kapital som komplement till försäljning av produkter och tjänster. Många organisationer har börjat formulera strategier för öppen innovation. Även forskare med intresse för innovationsledning har börjat studera fenomenet öppen innovation. Syftet med denna bok har varit att belysa olika perspektiv på öppen innovation och bygger på studier av framstående forskare i Sverige. Vi har inte haft som avsikt att ge ett recept på öppen innovation utan velat beskriva de nya utmaningar som följer av en ökad grad av öppenhet i innovationsprocesser. Många av kapitlen i boken behandlar frågor om hur öppen innovation egentligen är. Rubriken på detta slutkapitel syftar på denna fråga: Innebär öppen innovation att organisationens symboliska fönster står på vid gavel?

Place, publisher, year, edition, pages
Studentlitteratur, 2016. 285-297 p.
National Category
Social Sciences
Research subject
Business Studies
Identifiers
URN: urn:nbn:se:uu:diva-282445ISBN: 978-91-44-11242-8OAI: oai:DiVA.org:uu-282445DiVA: diva2:917067
Available from: 2016-04-05 Created: 2016-04-05 Last updated: 2016-04-05

Open Access in DiVA

No full text

Search in DiVA

By author/editor
Tell, Fredrik
By organisation
Department of Business Studies
Social Sciences

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar

Total: 62 hits
ReferencesLink to record
Permanent link

Direct link